De parasetter is alles wat je nodig hebt om een pauze te nemen van een drukke week

Ontdek het plezier van een Chill Flow Pilates class!

Je lichaam bouwt stress op door repetitieve bewegingen en lange uren achter je bureau op het werk. Zelfs als je in het weekend traint, is het vaak niet genoeg om de effecten van stress tegen te gaan, wat resulteert in zeurende rug- en nekpijn. 

Met de parasetter® kan je deze stresscyclus op pauze zetten.

Maak kennis met de Parasetter

Het complete Breakaway Tool voor gestreste spieren en gespannen pezen. Onze spieren en bindweefsels staan elke dag onder druk, wat leidt tot slijtage, stressblessures en gespannen pezen.

Comfortabel liggen op de twee convexe rollen van Parasetter maakt het lichaam veel ontvankelijker voor stressverlichting, omdat het ook de spanning in de wervelkolom vermindert. Diep ademhalen in rugligging wordt gemakkelijk, je longen die zich ook aan de achterkant van het lichaam bevinden kunnen ontplooien en dit zorgt voor een vollere expansie. Dit type totale, 360 graden, ademhaling verhoogt ook de kracht en flexibiliteit van je core en verbetert de bloedsomloop.

In de Chill-Flow pilates class eindigen we meestal met een Recovery Sequence op de parasetter om het parasympathische zenuwstelsel te resetten, we gebruiken daarvoor een 360 graden volledige diafragmatische ademhaling.

We voegen rekoefeningen toe, gefaciliteerd door het dubbele rolsysteem, verbetert dit de flexibiliteit van de intercostale spieren, de wervelkolom en de diepe fascia die doorloopt van top tot teen.

Hoe werkt het?

De principes van de parasetter kunnen het beste als volgt worden uitgelegd:

Het autonome zenuwstelsel (ANS) helpt je om aan te passen aan de veranderende interne omgeving van je lichaam. 

De twee delen van dit systeem zijn het para-sympathische zenuwstelsel (PNS) en het sympathische zenuwstelsel (SNS)

Deze houden elkaar in evenwicht. Maar onze levensstijl, snel, hectisch, kan overmatige en aanhoudende stress geven. 

Dit is waar cortisol in het spel komt. Ook al is cortisol een noodzakelijk hormoon – het zorgt ervoor dat we ‘s ochtends wakker worden om onze dag te beginnen – te veel is GEEN goede zaak. Wanneer chronisch verhoogde cortisolspiegels in het systeem blijven, zijn we vatbaar voor toename van buikvet, lage energie, slaapproblemen, cognitieve achteruitgang, verhoogde bloedsuikerspiegel en insulinespiegels en een aangetaste immuunfunctie, en uiteindelijk uitputting van cortisol.

Aangezien het doel van de ANS is om de homeostase te herstellen (een stabiele evenwichtstoestand in onze interne fysiologische toestand), zou het deze stress moeten resetten door de dubbele innervatie van de SNS en PNS naar de viscerale organen te synchroniseren. 

De SNS mobiliseert het lichaam tijdens extreme situaties (angst, inspanning, woede), terwijl de PNS ons in staat stelt te ontspannen terwijl het onderhoudsactiviteiten uitvoert en lichaamsenergie bespaart. 

Wanneer onze spieren bijvoorbeeld hard werken, hebben ze meer zuurstof en glucose nodig, dus de SNS versnelt de hartslag en ademhaling om aan deze behoeften te voldoen; zodra de situatie voorbij is, zou het PNS actiever moeten worden om het energieverbruik van het lichaam laag te houden en de onbewuste huishoudelijke activiteiten zoals spijsvertering en eliminatie aan te sturen. 

Dus je ziet dat je PNS best wel wat extra zorg en ondersteuning mag krijgen. 

Helo Parasetter®! Breng je autonome zenuwstelsel opnieuw in evenwicht. En het beste is dat ademen en een paar zachte bewegingen maken – zoals de armen boven je hoofd optillen en de benen bewegen – gemakkelijk is! 

Val je aan het eind van de dag wel eens in je zetel, uitgeput maar niet in staat om te rusten? Dan is het tijd om iets nieuws in je leven te introduceren: de parasetter! Chill met ons! 

Pin It on Pinterest

Share This