Veelgestelde vragen

Wat breng ik mee?

Draag comfortabele, lichte kleding die met je lichaam meebeweegt, zonder ritsen of versieringen. Die beschadigen de toestellen. Strakke kledij is handig, zodat we goed zien of je de houding correct uitvoert. Voorzie laagjes zodat je je lichaam warm kan houden als je opnieuw vertrekt. Een kleedruimte is voorzien.

Breng je gripsokjes ook mee. Heb je er geen, dan kan je die kopen of lenen in de studio.

Breng een handdoek mee om je zweetdruppeltjes op te vangen. Voor de toestellen is geen handdoek nodig. Je ontsmet ze na gebruik.

Al het materiaal is verder voorzien in de studio. Na de les ben je van harte welkom om te genieten van een glaasje water of kop thee in onze gezellige zithoek.

Hoe vind ik de studio?

Het adres van de studio is Gerdingerpoort 22a in Bree, Gerdingen. Er is gratis openbare parkeerruimte op de Gerdingerpoort Parking 8, op 30 m van de studio. Je bent, net zoals bij Joseph Pilates, letterlijk welkom in ons eigen huis, dat je herkent aan de zwarte signalisatie Idō Studio. Bel aan bij de onderste bel, en zodra je de buzzer hoort, kan je binnen. Plaats je schoenen in de inkomhal en kom dan naar beneden (minus 1). Welkom!

Kan ik een sessie annuleren?

We zijn een kleine studio met een beperkt aantal plaatsen. We vragen je dan ook om je zo veel mogelijk te engageren voor je sessies. Je maakt bij het boeken ook een afspraak met jezelf. Probeer je hier zo goed mogelijk aan te houden. Alvast bedankt dus om zorgvuldig met jouw én onze tijd om te gaan. Enkel zo houden we dit kleine studioconcept haalbaar.

Moet je toch eens een keer annuleren, laat ons dan zeker iets weten. Kom je niet opdagen zonder te verwittigen, dan neem je de plaats in van iemand anders en dat zou jammer zijn.

Privésessie: annuleren kan tot 48 uur voor de aanvang van je les. Annuleer je minder dan 48 voor de start van de les, dan ben je je credit kwijt. Annuleer je meer dan 3 keer na elkaar of meer dan 50% van je geboekte sessies, dan heeft de studio het recht om je tijdelijk geen tijd voor een privésessie toe te wijzen.

Semi-privésessie: zodra je een les of reeks geboekt hebt, kan je die niet meer verplaatsen of annuleren. Kan je toch niet komen, verwittig ons dan wel zodat we op de hoogte zijn van je afwezigheid. Je krijgt je credit niet terugbetaald.

Is er een studio etiquette waar ik rekening mee moet houden?

  • Bij het binnen komen vragen we om je schoenen in de hal te plaatsen en antislipsokjes aan te trekken (breng ze mee of leen ze bij ons). Let op, de vloer in de studio kan glad zijn dus de sokjes zijn verplicht voor de veiligheid.
  • Berg jassen en tassen op aan de kapstok of achter je toestel. Leg je gsm niet naast het toestel.
  • Bind je haren samen in een staartje en draag geen grote juwelen. Draag kledij zonder ritsen en versieringen. Heb je toch een rits aan je kledij, vraag dan om een beschermingsmatje voor je toestel.
  • Onze toestellen worden regelmatig onderhouden en dagelijks gecontroleerd volgens de instructies van de fabrikant. We leren je aan hoe je je toestel kan nakijken en instellen voor jouw lichaamsbouw, lengte, en de verhouding tussen je beenlengte en romp.
  • Tijdens de les vragen we je om focus en concentratie. De les duurt 50 minuten zodat er voldoende tijd is om je materiaal nadien te ontsmetten. Dat doe je zelf met een doekje (spray op het doekje, niet rechtstreeks op het toestel) dat je daarna in de wasmand deponeert.

Hoeveel op voorhand moet ik er zijn?

Zorg ervoor dat je 5 minuten voor de start van de les aanwezig bent, zodat we stipt kunnen starten. Kom je uitzonderlijk te laat, neem dan 5 minuten voor je eigen opwarming en om je focus te vinden, en volg dan de les verder mee.

Je kan voor en na de les met ons genieten van een kopje thee of een glas water in onze zenhoek. Er zijn ook frisse vitaminedrinks te koop.

Wat is het verschil tussen Pilates en Yoga?

Hoewel beide bewegingsmethoden zeer complementair zijn, zijn ze ook zeer verschillend.

  • Pilateslessen zijn gericht op kracht, spierversteviging, lichaamscontrole en flexibiliteit, met de nadruk op core en ‘powerhouse’. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende apparaten zoals reformer, tower, chair, en spine correctors.
  • Yoga verbetert je flexibiliteit, balans en kracht, naast de mogelijkheid om ondersteboven te gaan in inversies of armbalansen. Een yogamatje is voldoende.
  • Beide methoden zijn gericht op ademhaling, uitlijning, balans, kracht en flexibiliteit.
  • Zo vullen ze elkaar aan: door je ‘powerhouse’ te versterken bij pilates, krijg je een betere balans in yoga en zal je makkelijker je core aanspreken tijdens de yogabeoefening. Doordat je je flexibiliteit vergroot met yoga, kan je dieper gaan in je pilatesbeoefening. Pilates werkt naar je centrumlijn toe, en yoga opent je. Samen zijn ze in balans.

Pin It on Pinterest